Vyöhyke­terapia

Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia on kokonaisvaltainen, kehoa ja mieltä tasapainottava hoito, joka sopii kaikenikäisille.

Vyöhyketerapiassa hoitaja pyrkii elvyttämään ja ylläpitämään kehon omia parantavia voimavaroja käsittelemällä eri puolilla kehoa sijaitsevia heijastejärjestelmiä ja avaamalla niissä mahdollisesti olevia tukoksia. Vyöhykkeitä käsittelemällä vyöhyketerapeutti pyrkii antamaan keholle tarvittavan sysäyksen, jotta se palautuisi luonnolliseen olotilaansa ja sitä kautta terveyteen.

Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia on luontaisterapeuttinen hoitomuoto. Se ei korvaa lääketieteellistä hoitoa vaan toimii ennaltaehkäisevänä tai lääketieteellistä hoitoa täydentävänä ja tukevana hoitona.

Vyöhyketerapialla on saatu erinomaisia tuloksia muun muassa stressin ja siitä johtuvan unettomuuden hoidossa, vaihdevuosioireiden ja erilaisten kipujen ja kolotusten hoidossa.

Mitä hoidossa tapahtuu?

Ensimmäisellä vyöhyketerapian hoitokerralla kartoitetaan hoidettavan vaivat sekä mahdolliset sairaudet. Näin hoitaja pystyy suunnittelemaan yksilöllisen hoito-ohjelman ja hoito saadaan parhaiten vastaamaan hoidettavan tarpeita. Hoitoon tultaessa ei tietenkään tarvitse olla sairas. Vyöhyketerapia sopii erinomaisesti rauhoittamaan kehoa ja mieltä arjen kiireissä tai elämän muutosvaiheissa. Stressaantunut ihminen saakin yleensä merkittävää apua vyöhyketerapiasta.

Hoidon aikana asiakas lepää mukavasti hoitopöydällä ja hoitaja käsittelee kehon heijasteita käsin tai hoitopuikolla eri vyöhykejärjestelmistä, esimerkiksi jalkateristä, sääristä, korvista ja selästä. Tekemäni vyöhyketerapia ei satu, se ei ole kivuliasta vaan hoito tehdään aina asiakkaan ehdoilla.

Hoidon vaikutuksia

Hoidossa keho ja mieli rentoutuvat ja sen myötä kehossa tapahtuu positiivisia muutoksia.

  • kivut ja säryt vähenevät
  • unen laatu paranee
  • stressi helpottaa
  • verenkierto vilkastuu
  • immuniteetti paranee

Miten usein hoitoon?

Hoidon rentouttavan vaikutuksen voi tuntea jo yhden hoitokerran jälkeen. Parhaiten vyöhyketerapia kuitenkin toimii kun hoitoja otetaan lyhyehköin välein muutaman kerran sarjana. Tarvittavien hoitokertojen määrä on yksilöllinen, siihen vaikuttaa paitsi vaivan kesto ja laatu, myös esimerkiksi henkilön ikä ja yleiskunto.

Tervetuloa rentoutumaan ja nauttimaan kiireettömästä hetkestä arjen keskellä!