Ravinto­valmennus

Oletko väsynyt olemaan väsynyt? Särkeekö päätäsi? Eikö suolistosi toimi?

Ravintovalmennuksesta saat apua niin terveyden palauttamiseen, ylläpitämiseen kuin edistämiseenkin. Ravintovalmennukseni perustuu funktionaalisen lääketieteen periaatteille ja sen tavoitteena on asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi. Suomessa funktionaalisen lääketieteen periaatteita edustaa Funktionaalisen Lääketieteen Yhdistys (FLY). Funktionaalisen lääketieteen periaatteista voit lukea lisää ifm.org tai fms.fi.

Tiesithän, että elimistömme saa rakennusaineensa syömästämme ruoasta. Päivittäiset ruokavalintamme vaikuttavat kaikkeen elimistössämme kuten vatsan ja suoliston hyvinvointiin, energisyyteen ja elinvoimaan, mielialaan ja vastustuskykyyn, myös unen laatuun.

Syömällämme ruoalla on todella suuri merkitys terveyden palauttamisessa, ylläpitämisessä ja edistämisessä, kuten myös siinä, miltä näytämme ja miltä meistä tuntuu.

Voit siis itse vaikuttaa kehosi ja mielesi hyvinvointiin syömällä terveellisesti!

Näin etenemme ravintovalmennuksessa

Ensimmäinen käynti

  • Ajanvarauksen jälkeen toimitan Sinulle täytettäväksi esitietolomakkeen, oirekyselyn sekä ohjeen ruokapäiväkirjan täyttämistä varten. Voit tuoda lomakkeet mukanasi tapaamiseen tai mieluusti lähettää ne minulle tiedoksi jo etukäteen.
  • Tapaamisen aikana kartoitamme lähtötilanteesi, käymme läpi terveysongelmiisi johtaneita syitä, teemme yksilöllisen suunnitelman hyvinvointisi kohentamiseksi ja sovimme ensimmäiset tavoitteesi.
  • Tapaamisen jälkeen lähetän Sinulle kirjallisesti henkilökohtaisen ohjelman sisältäen tarvittavat ruokavaliomuutokset, ravintolisäohjelman annosteluohjeineen sekä mahdollisen suosituksen erilaisiin testeihin. Tilanteen vaatiessa ohjaan Sinut lääkärille tai muulle ammattilaiselle.

Seurantakäynnit

  • Seurantakäynnillä käymme läpi tulokset: mitä positiivisia muutoksia on tapahtunut ja mihin asioihin pitää kiinnittää lisähuomiota. Mietimme myös onko tarvetta esimerkiksi testeille tai lääkärissä käynnille. Jos olet ollut eliminaatiodieetillä (esim. maidoton, gluteeniton) saat ohjeet dieetin purkuun tarkoituksenmukaisella tavalla. Tarkistamme myös ravintolisäohjelman ja käymme läpi mahdollisesti aikaisemmin teettämäsi testin tuloksia.
  • Ensimmäinen seurantakäynti on kestoltaan 1-1,5 h, jatkokäynnit voivat olla lyhyempiä riippuen tarkistettavien asioiden määrästä. Jatkokäynnit voidaan hoitaa myös puhelimitse, joskin henkilökohtainen tapaaminen on suotavaa.
  • Seurantakäyntien määrä on yksilöllinen, mutta yleensä on hyvä tavata vähintään kaksi kertaa, mielellään useamminkin. Ravintovalmennus on tavoitteellinen prosessi ja kestävimmät tulokset saadaan aikaan kun asioissa edetään asia kerrallaan ja saat tukea ja ohjausta pidemmän ajanjakson kuluessa.

Tervetuloa vastaanotolleni! 
Laaditaan Sinulle yhdessä yksilöllinen ohjelma hyvinvointisi kohentamiseksi.